100 VJET SHTET
Barcoleta
Pyetje dhe përgjigje
Njëherë duke shëtitur në park, një qel e takon një njëri pa dhëmbë. Qeli po e pyet atë si me humor: - Me çka i lanë dhëmbët ti?. Ai i përgjigjet: Me gell!.
Dikur moti kanë pasë fjetë`ni odë edhe burrat edhe gratë. Njani shkoi mysafir tu ni shok i veti. Ai miku ish kanë i vetëm me gruen edhe e kish pasë sall ni odë. Grueja ish kanë shum e hijshme, po e nershme. Masi hangrën darkë e ranë me fjetë, burri me mysafirin ranë n’ni anë t’odës e grueja n’anën tjetër.
Kur e zuni gjumi t’zotin e shpisë, mysafiri u ç ...

Pas një studimi tre mujor ka rezultuar se vetëm 3% e femrave të punësuara në institucione qeveritare janë virgjëresha. Ky hulumtim është porositur dhe financuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe Ministria e Kulturës.

Qëllimi i këtij studimi thuhet të ketë qenë përcaktimi i strukturës së të punësuarave që të pengohet diskriminimi.


Ne u munduam të mësojmë më shumë nga një zyrtar i lartë i Qeverisë i cili deklaron: "kjo nuk është punë e juaja, dhe këtu nuk ka asgjë për t`u befasuar". Madje filloj të na quaj të njëanshëm dhe të na sugjeroj qe më mirë e kemi të mos merremi me këtë temë, sepse me këtë, sipas tij merret Qeveria. Sapo i sqaruam që ne na interesojnë edhe femrat tjera, që nuk bëjnë pjesë në këtë grup të femrave, ai duke sharë na mbylli telefonin.


Në Ministrinë e Shëndetësisë na njoftuan për ekzistimin e dëshmitarit XXL anëtar i ekipit hulumtues, i cili, sipas tyre, nga frika e hidhërimit të ndërkombëtarëve kërkon konfidencialitet. Edhe pse shumica e këtyre femrave janë punësuar në kohën e UNMIK-ut, qeveritarët nuk pranojnë t`i fajësojnë ata, apo ta lidhin këtë gjendje me ndonjë aferë ndërkombëtarësh.

Të gjithë besojnë që ky hulumtim do të ndihmoj në parandalimin e diskriminimit të femrave nëpër institucione dhe madje propozojnë që të futet në ligj detyrimi që së paku 10% e femrave të punësuara të jenë virgjëresha, e jo sikur tani vetëm 3%. Sipas hulumtimit del se femrat tjera të punësuara janë: 15% binjake, 12% luanesha, 10% bricjape 14% në shenjen e peshkut etj. / Defrimi.com /

Nëse tashmë nuk e ke një faqe të internetit për biznesin tuaj apo nuk je i kënaqur me atë që ke, na kontakto që të flasim për ...
Alba-Soft ofron shërbime të HOSTING me të gjitha elementet për të përmbushur plotësisht nevojat e klientëve të saj.
Mbi 500.000 vizitorë në muaj. Ofrojmë hapësira reklamuese në faqe shumë të vizituara si: Lajmëtari.com, Albanologji.com, ...
Jemi të specializuar në përkthim softuerësh, interpretim, faqosje kompjuterike, titrim dhe këshillim kulturor duke u kujdesur më ...
Ky portal mirëmbahet nga kompania albasoft.al. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të printohen, ose të përdoren në çfarëdo forme me qëllim përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të albasoft.al.
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2012 Portali Gjuha Shqipe
Tiranë | Prishtinë