100 VJET SHTET
Sëmundjet kronike të mushkërive
26.02.2013 | 08:16
Një grup shkencëtarësh amerikanë dhe australianë janë duke punuar në një terapi të re, e cila ka një potencial të madh në mjekimin e sëmundjeve kronike obstruktive të mushkërive, thuhet në revistën “Proceedings of the National Academy of Sciences”.

Shprehja “sëmundjet kronike obstruktive të mushkërive” kryesisht ka të bëjë me çrregullimet të cilat ia zënë frymën pacientit, si: bronkiti kronik dhe emfizema me vështirësi në kalimin e ajrit.

Bronkiti kronik është përgjegjës për 85 % të rasteve me sëmundje kronike obstruktive.
Kërkuesit shkencorë nga Harvardi dhe kolegët e tyre nga Universiteti i Melburnit kanë konstatuar sesi proteina e quajtur

“SAA” ka rol kyç në zhvillimin e inflamacioneve kronike te pacientët me sëmundje kronike obstruktive.

Duke ndikuar në funksionin e proteinës SAA, është e mundshme që të përmirësohet funksioni i mushkërive në të gjitha etapat e sëmundjeve kronike obstruktive.


Nëse tashmë nuk e ke një faqe të internetit për biznesin tuaj apo nuk je i kënaqur me atë që ke, na kontakto që të flasim për ...
Alba-Soft ofron shërbime të HOSTING me të gjitha elementet për të përmbushur plotësisht nevojat e klientëve të saj.
Mbi 500.000 vizitorë në muaj. Ofrojmë hapësira reklamuese në faqe shumë të vizituara si: Lajmëtari.com, Albanologji.com, ...
Jemi të specializuar në përkthim softuerësh, interpretim, faqosje kompjuterike, titrim dhe këshillim kulturor duke u kujdesur më ...
Ky portal mirëmbahet nga kompania albasoft.al. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të printohen, ose të përdoren në çfarëdo forme me qëllim përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të albasoft.al.
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2012 Portali Gjuha Shqipe
Tiranë | Prishtinë