Kosova me shkallën më të lartë të papunësisë në Europë, vendi me më së paku papunësi do ju befasojë
Kosova me shkallën më të lartë të papunësisë në Europë, vendi me më së paku papunësi do ju befasojë
07.08.2019 | 05:48

Sipas një listë të publikuar nga CIA, ku shihen statistikat e të gjitha vendeve në Europë Kosova prinë si shteti me përqindjen më të lartë të papunësisë.

Papunësia në këtë listë definohet si përqindja e forcës punëtore që janë pa punë.

As vendet e rajonit nuk është që qëndrojnë më mirë në këtë listë. Maqedonia e Veriut qëndron menjëherë prapa Kosovës me 23.4% shkallë të papunësisë ndësa Bosnja e Hercegovina 20.5%. Shqiprëria ka shkallë të papunësië 14% dhe qëndron më mirë në këtë lsitë se sa Greqia që është vendi i BE’së por ka një shkallë të papunësisë 22.3%.

Vendi me më së paku papunësi në Europë është Bjellorusia me vetëm 1% shkallë të papunësisë.