Dy milionë myslimanë pritet ta nisin haxhillëkun
Dy milionë myslimanë pritet ta nisin haxhillëkun
09.08.2019 | 15:36
Qindra mijëra myslimanë kanë nisur të arrijnë në Arabinë Saudite për të nisur Haxhin, pavarësisht temperaturave të larta dhe tensioneve politike në rritje në këtë rajon.

Në haxhillëkun e këtij viti pritet të marrin pjesë një numër i madh i pelegrinëve nga Irani, qeveria e të cilit ka bojkotuar këtë ngjarje, pasi besohet se 2,300 pelegrinë, shumica prej tyre iranianë, janë shtyrë për vdekje gjatë një rituali afër Mekës më 2015.


Haxhillëku këtë vit nis më 19 gusht dhe përfundon më 24 të po këtij muaji derisa ritualet e tij pritet t’i përfundojnë 2 milionë persona nga 2 miliardë myslimanë sa vlerësohet se janë në botë.

Sipas fesë islame, secilit mysliman i kërkohet të përfundojë haxhillëkun, që konsiderohet një nga pesë shtyllat e kësaj feje.