Mogherini publikon Raportin Final: Vetëm Shqipëria e Madhe e shpëton Ballkanin nga Rusia dhe Serbia
Mogherini publikon Raportin Final: Vetëm Shqipëria e Madhe e shpëton Ballkanin nga Rusia dhe Serbia
07.03.2017 | 14:32
Shefja për politike të Jashtme e BE-se, Frederica Mogherini ka publikuar raportin final naj vizita e saj ne 5 shtete ë Ballkanit.

Raporti propozon atë që askush nuk e kishte pritur ta propozonte BE-ja, bashkimin e trojeve shqiptare në një shtet të vetëm.

“Me qëllim qëllim që Ballkani të mos pêrfundojë kthetrat e Rusisë, duhet të krijohet Shqipëria e Madhe si mênyrë e vetme që Rusia të mos e shtrij ndikimin në shtetet e Ballkanit Perendimor”, thuhet ne raportin e Mogherinit dêrguar Kêshillit dhe Parlamentit Evropian.
 

Aty thuhet se shqiptaret si kurr me parē janë të fuqishëm në Ballkan dhe jane adhurues të BE-sê per dallim nga nacionalitet tjera si serbet, maqedonasit, malazezet dhe greket normal. /kukunews/