Një vit pasi shkuan në Turqi,  gylenistët kthehen në rrugë të Erdoganit
Një vit pasi shkuan në Turqi, gylenistët kthehen në rrugë të Erdoganit
29.03.2019 | 09:37

Ministria për Ri-Edukim dhe Vetëdijsëm në Qeverinë e Republikës së Turqisë, ka dalë me një konferencë për media, për të treguar mbi gjendjen e gjashtë gulenistëve nga Kosova që u ekstraduan në Turqi, në marsin e vitit të kaluar.

Sipas kësaj ministrie, e cila fillimisht ka përgenjeshtruar lajmet se ata janë marrë me zor nga Kosova në Turqi, duke thënë se ata me vetëdëshirë kanë kërkuar që të ekstradohen në Turqi. Kliko KETU për ta parë videon.

“Tjetra gjë që mund të ju themi me plot përgjegjësi është se të gjashtë gylenistët gjatë këtij viti, prej marsit të vitit të kaluar, kanë kërkuar që të ri-edukohen në mënyrë që të kthehen në rrugën e Allahun, që në Turqi e mbanë Presidenti Recep Tayip Erdogoan”, ka thënë Minsitria për Ri-Edukim dhe Vetëdijësim në Turqi.

Shumë shpejt pritet që gjashtë gylenistët të dalin edhe vet në konferencë për të pranuar fajin.