Pasi Kuvendi vendosi për ushtrinë, AKSH merr zemër dhe i shpall luftë Koresë Veriore 100 deputetë të Kuvendit të Kosovës i kanë dhënë mbështetjen Projektligjit për Forcën e Sigurisë së Kosovës, i cili i jep dritën jeshile transformimit të FSK’së në ushtri.Ky ligj që përcakton